Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Είναι η ΒΝΕΘ μία αριστερά ή δεξιά κίνηση;

Νομίζουμε πως όλοι οι εργαζόμενοι πολίτες αυτής της χώρας (όπως και εμείς) έχουν σιχαθεί αυτούς τους όρους που σήμερα πλέον δεν σημαίνουν τίποτα για τον απλό κόσμο. Η ΒΝΕΘ είναι μία κίνηση με σκοπό να προωθήσει την αξιοκρατία και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της δημοκρατίας μας. Νοιώθουμε πως αξίζουμε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να παράγουν και να συνεταιρίζονται, να σπουδάζουν και να εργάζονται κάτω από συνθήκες αξιοπρέπειας και ελευθερίας και όχι να κρέμονται από τη σκιά του ονόματος του πατέρα τους, της μαμάς τους ή του θείου τους... Πιστεύουμε στις ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους στην εκπαίδευση και στη προαγωγή των ικανότερων στον επιχειρηματικό στίβο. Πιστεύουμε επίσης πως αν κάποιος έχει μια καλή (και φυσικά ηθική) ιδέα για να βγάλει χρήματα το κράτος θα πρέπει να είναι αρωγός σε αυτή του την προσπάθεια.

Μα δεν πιστεύουμε στους άνευ όρων ίσους μισθούς. Δεν παρέχουν όλοι την ίδια υπηρεσία ωστέ να βγάζουν τα ίδια χρήματα.

Πιστεύουμε σε μια πιο δίκαια φορολογία που δεν θα χτυπά τον μικρομεσαίο αλλά θα παίρνει λίγο παραπάνω από τον πάμπλουτο. Πιστεύουμε στην επέκταση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Πιστεύουμε πως είναι απαράδεκτο το κράτος να αρνιέται να αποδεχθεί τα αυτονόητα οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια όλους τους καλούς πολίτες αυτής της χώρας στην παρανομία.

Μα όπως αναγνωρίζουμε την ανάγκη για την οικονομική ενίσχυση της μεσαίας τάξης μέσα από μια δεσμίδα μέτρων, αναγνωρίζουμε και την ανάγκη ενίσχυσης όλων των υπευθύνων οργάνων για τη πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δεν είμαστε με άλλα λόγια ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε καν στο κέντρο. Είμαστε μια υπεύθυνη πρόταση στα προβλήματα της Ελλάδας τη δεδομένη ώρα και στιγμή με μόνο στόχο την εξασφάλιση ενός καλύτερου αύριου για εμάς και τα παιδιά μας.